Kako poteka delo? Kakšne so priprave? Gre v studiu vse po načrtu?

Po odgovore na ta vprašanja smo se odpravili v časopisno-radijsko hišo NT&RC. Učenci izbirnega predmeta vzgoja za medije smo se v petek, 14. 11. 2014, odpravili raziskovat v medijsko hišo v našem mestu. Sprejela nas je odgovorna urednica Radia Celje ga. Bojana Avguštinčič. Najprej smo pridobili nekaj informacij o Novem tedniku, ki bo kmalu obeležil 70-letnico izhajanja. O njegovi vsebini nam je spregovorila odgovorna urednica ga. Biserka Povše Tašić. Lahko smo si ogledali tudi starejše letnike časopisa, zbrane v snopiče za posamezne letnike.

V drugem, za nas zanimivejšem delu smo si ogledali delovne prostore radia. Posebej nas je navdušil radijski tehnik/montažer, ki nam je predstavil svoje delo, v katerem resnično uživa. Prek zastekljene stene je ves čas v navezavi z moderatorjem, tako sodelujeta in si dajeta znake, kaj sledi. Med glasbo smo odšli še v studio, kjer nam je delo predstavila moderatorka ga. Saša Pukl. Ravno je zaključevala s svojim delom, tako da si je za nas vzela kar nekaj minut. Spoznali smo, da delo res ni enostavno in zahteva visoko stopnjo zbranosti. Seveda se kdaj tudi kaj zalomi.

Radijska ekipa je bila zelo v redu, bili so zelo prijazni in izkazovali so visoko mero spoštovanja do svojega dela. Res so pravi profesionalci. Na naša vprašanja, ki smo si jih zastavili pred obiskom, smo dobili kar nekaj odgovorov. 

Hvala ekipi NT&RC, da nas je sprejela pod svojo streho.

Učenci in učenke izbirnega predmeta vzgoja za medije

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost